Главная >> Эзотерика >> Христианство >> Православный акафист Макарию Великому Египетскому

Православный акафист Макарию Великому Египетскому

История преподобного Макария Великого является истинным примером авнучеником, а затем последователем святого Антония Великого, отца египетского монашества. В современные времена этот святой почитаем у верующих христиан как чудотворец и целитель.

В православных храмах акафист Макарию Великому исполняют на ежегодном богослужении в день его памяти 19 января. В давние времена, когда Макарий стал отшельником, поселившись в Скитской пустыне, он обрел славу самого сильного целителя, способного исцелять даже умерших людей. Несмотря на такую популярность и уважение среди верующих христиан, святой Макарий продолжал сохранять необыкновенное смирение. Благодаря его целительной силе и крепкой вере, язычники, жившие на острове, куда Макарий был заслан за свою веру, приняли христианство. Сегодня молитвами и чтением акафиста Макарию Великому православные просят его помощи и ходатайства перед Господом.

Богословские акафисты Макарию Великому

Свой подвижнический опыт святой Макарий воплотил в глубокие Богословские творения. Сегодня насчитывается пятьдесят бесед и семь подвижнических слов, которые стали драгоценным наследием духовной мудрости преподобного. Основной темой в творениях Макария Великого стала мысль о том, что высшим благом и целью человека является единение души с Богом. Эта мысль очень четко прослеживается в акафисте Макарию Великому Египетскому, в котором славят Бога как венчавшего его, и руководившего всеми его исцелениями. Как достичь единения с Господом преподобный Макарий учил, руководствуясь только личным опытом и опытом великих учителей и святых подвижников. Путь к Богу и этот опыт открыт для каждого верующего христианина. По причине этого, Православная Церковь включила в общеупотребительные вечерние и утренние молитвы подвижнические тексты святого Макария, которые, также, включены в богослужебные песнопения с акафистом Макария Великого в день чествования преподобного.

90% проблем человека происходит из-за отсутствия удачи, и как следствие денег и счастья. Чтобы отменить посыл о бедности, нужен сильный энергетический заряд. Денежный Ритуал позволит найти постоянный источник дохода исполнить мечту, для этого нужно взять… Читать далее…

Христианский акафист Макарию Великому

Кондак №1

Избранная от рода Российскаго нести страдания и болезни всех, к тебе притекающих. Венцем славы от Господа увенчанная и яко имущая дерзновение перед Богом, испрашивати у Него исцеления недужным и утешения скорбящим. Восхваляем подвиги и страдания твоя, с любовию поем ти:

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Икос №1

 

Богом данная на страдания для искупления грехов наших, умудренная и благословенная на Подвиг Богородицею, образ смирения и терпения явила еси, Ревность по Бозе и силу молитв стяжавшая, от всех болезней страждущих исцеляющая. Мы же воспевая страдания твоя зовем ти:

Радуйся от младенческих лет Христа возлюбившая;

Радуйся “Богом данная” нареченная;

Радуйся на подвиг терпения страданий призванная;

Радуйся с верой и трудолюбием понесшая крест твой;

Радуйся с младенческих лет чудесами Христовыми укрепляемая;

Радуйся молитвеннице и страдалице наша перед Богом;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №2

 

Видя Господь смирение благаго твоего сердца, в Подвиге смирения и терпения страданий из младенческих лет, дарова тебе Небесного покровителя. Мо-литвами твоими наши сердца верой и любовию к Богу воспламени творяще Ему ангельскую песнь: Аллилуйя.

 

Икос №2

 

Разумом свыше просвещаемая, блаженная мати Макарие, с младенчества сиодобилася еси явления преподобнаго Тихона Калужского, избраннаго Господом твоим Небесным покровителем, укрепляющим тя своими Святыми молитвами. Мы же с любовию взываем ти сице:

Радуйся благодатию Божиею измлада наделенная;

Радуйся богодухновенным словам Святаго Евангелия внимавшая;

Радуйся явления Святаго преподобнаго Тихона Калужскаго сподобившаяся;

Радуйся молитвенному подвигу им научаемая; Радуйся из детства всеми обижаемая;

Радуйся Царицею Небесною укрепляемая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, моляща-яся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №3

 

Силою божественною укрепляемая, Духом Его Святым питаемая, яко древле Царице Небесная удостоилася пребывания в алтаре у престола Божия, тако и ты, блаженная старице, еще в раннем отрочестве лишенная возможности ходити, терпя за сие обиду и поругание, была допущена Господом на пребывание в алтаре храма. Мы же чудящееся таковому Божествен-ному произволению поем Ему: Аллилуйя.

 

Икос №3

 

Имуще от Бога дар прозорливости и молитвенности, даром сим Божественным страдания других утоляющая, терпя за сие обиды и поругания, от Бога же любовь и укрепление.

Мы же вернии таковому к тебе Божию произволению дивящеся с любовию глаголем:

Радуйся, пророческим даром от Бога наделенная;

Радуйся в алтаре храма у престола быть удостоенная;

Радуйся Духом Его Святым питаемая;

Радуйся Словом Его поучаемая;

Радуйся Невестою Христовою нареченная;

Радуйся на служение людям сотворенная; Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении дущ наших.

 

Кондак №4

 

Буря радости и недоумения обыде мя, како возмогу нети житие блаженныя праведницы Материю Божиею измлада Матушкой называемой, Небесной стражей охра-няемой, Духом же Святым Престола Божьего сподобляемой, Святым Симеоном Богоприимцем от язв исцеляемой. Дивящиеся таковому Божию к тебе произволению поем Ему: Аллилуйя.

 

Икос №4

 

Слышавше от Господа о твоих, мати Макарие, особых небесных даровании и о твоем избранничестве отец Иоанн, осеняемый произволением Божиим внесе тя во алтарь, на удивление в храме находящихся. Мы же терпению и смирению твоему покланяемся. Сего ради приими от нас недостойных похвалы сия:

Радуйся в церкви иереем Божиим встречаемая;

Радуйся им во алтарь вносимая;

Радуйся Материю Божиею молитвам обучаемая;

Радуйся Богородицею Матушкой измлада нареченная;

Радуйся Небесной стражей охраняемая;

Радуйся Угодником Божиим Симеоном Богоприимцем исцеляемая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №5

 

Благодать Божия просия на тебе блаженная мати Макарие, егда осьми лет сущи ты уснула еси на четыренадесять дни и в сием сне Божественнем сподобилася видения Ангела Хранителя и райския обители.

Мы же радущеся таковому Божию о тебе произволению благодарственно зовем Богу: Аллилуйя.

 

Икос №5

 

Видевши обилие чудес на тя от Господа и Царицы Небесныя истекающия послужила еси Ему постом и молитвою и к страждущим явила еси велию любовь и милосердие. Мы же почитающе подвиги и страдания твоя, во младости волею Христа ради подъятые, умиленно вопием ти:

Радуйся лицезрения райских обителей Богом удостоенная;

Радуйся Ангелом Хранителем по тем светлым обителем пронесенная;

Радуйся чертог Самаго Христа узревшая;

Радуйся видения Архангелов Божиих сподобившаяся;

Радуйся Материю Божиею мученицей нареченная;

Радуйся от Бога наслаждения миром невидимым одаренная;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №6

 

Бурею одержимии помышлений нечестивых, ближний твои оставиша тебе, о блаженная мати Макарие, умирати едину. Жителе же места того, уповая на Волю Божию приведоша тебе малыя чада своя. Ты же благодатию Божиею осеняемая упасла еси всех ихже даде тебе Господь на сохранение. Таяжде Сила Божия осени тя ко благочестию и научи тя славити Единаго Бога и воспевати Ему: Аллилуйя.

 

Икос №6

 

Имея неоскудное милосердие ко всякому человеку, наипаче же к болящим и сирым, блаженная мати Макарие, отроковицею сущи явилася еси добрая матерь чадом Божиим, оставленным на твое попечение, помози и нам, блаженная, прейти сие земное поприще во благом делании, да величая поем ти:

Радуйся блаженная мати Макарие мученице Христова;

Радуйся обращение людей в веру Православную совершавшая;

Радуйся жестокосердными покинутая;

Радуйся Царицею Небесною не оставленная;

Радуйся всех чад Божиих тебе врученных сохранившая;

Радуйся страданьми своими духовно возросшая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №7

 

Богосветлою звездою явилася еси блаженная мати Макарие, егда в Боготканную одежду послушницы Христовы со именем Тихона облеклася еси, духовно укрепльшеся прилепилася еси всем сердцем твоим к единому Богу. Тем же и мы вернии поем Ему: Аллилуйя.

 

Икос №7

 

Новое чудо показа Господь, егда облече тя блаженная мати Макарие во одежду Невесты Христовы и дарова ти благодать и силу болезни врачевати, духов злобы изгоняти, немоществующих укрепляти, подвизая к постническому и подвижническому подвигу Его ради. Тем же и нас грешных твоею молитвою исцели, да благодарственно воспоем ти:

Радуйся праведница от Бога нам ниспосланная;

Радуйся в Боготканную одежду облеченная;

Радуйся всем сердцем к Богу прилепившаяся;

Радуйся, от страстей земных благодатию Божиею освободившаяся;

Радуйся Словесам Божиим Царицею Небесною поучаемая;

Радуйся Материю Божиею охраняемая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №8

 

Хотящая от мира сего отрещися, смиренномудрием и состраданием побуждаемая воссияла еси, яко новое светило в земли Российстей, егда прияла, о блаженная мати Макарие, великий Ангельский чин – схиму, неся скорбящим – утешение, болящим – исцеление, немощствующим от духов злобы – избавление. Мы же стремящиися к тебе, яко источнику чудес с благодарностю возопиим Богу: Аллилуйя.

 

Икос №8

 

Возсия в тебе обильно благодать Божия о блаженная мати Макарие, егда ты чин Ангельский восприяв, избрана бысть бо Царицею Небесною на Подвиг страдания. Мы же, дивяся смирению твоему взываем ти сице:

Радуйся путь великаго Ангельскаго чина избравшая;

Радуйся обетом страдания высоту духа твоего показавшая;

Радуйся строгия молитвенныя правила и затворни-чество восприимшая;

Радуйся страдания Христовы возлюбившая;

Радуйся скорбь и боль России вместившая;

Радуйся смирением несмиренных просветившая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №9

 

Якоже свеща среди мрака безбожнаго возжжена была еси Господом, блаженная старице Макарие, поставленная на служение Богу и людем, любовь ко Господу и милосердие ко братием и сестрам нашим во страданиех и болезнех возгревающи. Да и мы твоим наказам внимающи воспоем Богу: Аллилуйя.

 

Икос №9

 

Воссияла еси паче Солнца добродетельми твоими в земли Российстой и была истинная матушка возлюбленным чадом милосердная и досточудная угоднице Божия, блаженная мати Макарие. Сердца же скорбящих и в нуждах приходящих к тебе чрез соприкосновение со благодатию приводила еси к Богу. Приими и нас, добрая мати, с любовию к тебе прибегающих и вопиющих сице:

Радуйся яко скорбящим и в бедах сущим мати и питательнице;

Радуйся обидимых защитительнице;

Радуйся душеполезными советы нам помогающая;

Радуйся праведнице от Бога нам ниспосланная;

Радуйся целительнице, недуги наша исцеляющая;

Радуйся Божия благодати целебоносный источниче;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №10

 

Проповеднице Богоносная, блаженная мати Макарие непристанно боряся с силами тьмы, увещевала и утешала страждущих, болящих и скорбящих. Мы же укрепляемому тебе Богу воспоим: Аллилуйя.

 

Икос №10

 

Возсия в тебе, блаженная старице Макарие, обильно Божественный дар прозорливости, егда избра тя Господь на подвиг служения Ему, яко Своему Пророку от-крывая тебе прошлое и будущее в назидание, увещева-ние и утешение страждущих. Таковому Божию о тебе промыт л ению радующеся зовем ти:

Радуйся дар прозорливости Божественныя стяжавшая;

Радуйся скорби людския собравшая;

Радуйся свеща неугасимая в молитвах к Богу горя-щая;

Радуйся страдания людския зрящая;

Радуйся дерзновение пред Богом за страждущих явившая;

Радуйся болезни и скорби в себе вместившая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №11

 

Вce воинство Ангельское возрадовашеся, видя тя, блаженная старице Макарие, бессонныя ночи проводившую в непрестанных горячих молитвах к Богу, ими побеждающая миродержителя тьмы и прелести века сего, тем же воспоим к Богу: Аллилуйя.

 

Икос №11

 

Вития многовещанныя, о блаженная мати Макарие, не возмогут по достоянию восхвалити страдания твоя, за скорбящия и болящия притерпеваемыя, праведности твоея и святости твоего подвига. Мы же таковым дивящеся в немощи нашей малыя сия хваления приносим ти:

Радуйся Богу житием твоим угодившая;

Радуйся простой люд возлюбившая;

Радуйся за люди душу свою положившая;

Радуйся заповедь Божию о любви сохраншая;

Радуйся венец славы от Бога приявшая;

Радуйся в житии своем ближняго самоотверженно возлюбившая;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №12

 

Благодать Божию источаеши, блаженная старице Макарие, на всех, чтущих твою память и прибегающих к заступлению и помощи твоея. Не лиши и нас, еще странствующих на земли, твоея помощи и заступления, источи от Бога благодать исцеления, да поем Ему: Аллилуйя.

 

 

Икос №12

 

Поюще многие твоя чудеса, блаженная мати Макарие, ублажаем твою праведную кончину, почитаем духовную память твою, яко многоценныя молитвенницы за люди российския. Восхваляем тя, блаженная мати, и всеусердно молим: Помози нам, о мати Макарие, своими святыми молитвами, да укрепит Господь волю нашу, дабы жити нам по заповедем Его и пребывати верными чадами в Церкви Православныя, в Нем же тобою утверждаеми зовем ти:

Радуйся праведности нас научающая;

Радуйся скорби и немощи наша врачующая;

Радуйся духовно укрепляющая;

Радуйся веру Православную утверждающая;

Радуйся Божия избраннице Отечества Российского;

Радуйся блаженная старице мати Макарие, молящаяся Христу Богу о спасении душ наших.

 

Кондак №13

 

О, блаженная мати Макарие, радосте наша, услыши ныне воспеваемое тебе хвалебное пение и моление, и твоим предстательством ко Господу вознеси ныне свою дерзновенную молитву о нас, многогрешных, испроси у Спасителя нашего и Господа Бога Иисуса Христа дух правыя веры и благочестия, дабы утвердил он нас в добродетели и милосердии, в терпении и смирении, да сподобимся в обители Его райския внити, славити Пресвятую Троицу святым пением Ему: Аллилуйя.

 

/Этот кондак читается 3 раза, затем Икос №1 и Кондак №1/

 

Тропарь преподобному Макарию Великому, глас №1

 

Пустынный житель, и во плоти Ангел, и чудотворец явился еси, богоносе отче наш Макарие, постом, бдением, молитвою Небесная дарования приим, исцеляеши недужныя и души верою приходящих ти. Слава Давшему тебе крепость, слава Венчавшему тя, слава Действующему тобою всем исцеления.

Кондак преподобному Макарию Великому, глас №1

Блаженную жизнь скончав в житии с мученическими лики, в земли кротких достойно водворяешися, богоносне Макарие, и пустыню, якоже град, населив, благодать приял еси от Бога чудес, темже тя почитаем.

 

Христианская молитва Макарию Великому Египетскому

О преподобие отче Макарие! Молим тя мы, недостойные, испроси предстательством твоим у Всемилостиваго Бога нашего нам здравие душевное и телесное, тихое и богоугодное житие и добрый ответ на Страшнем Суде Христове. Угаси молитвами твоими разжженые на рабов Божиих (имена) стрелы диавольскии, да не прикоснется нам злоба греховная, да благочестно скончавше временное житие, сподобимся наследовати Царствие Небесное и купно с тобою славити Отца и Сына и Святаго Духа во веки веков. Аминь.

Православная молитва святому Макарию Великому

Преподобне отче Макарие! Воззри на нас милостивно и к земли приверженных возведи к высоте небесней. Ты горе на небеси, мы на земли низу, удалены от тебе, не толико местом, елико грехми своими и беззаконии, но к тебе прибегаем и взываем: настави нас ходити путем твоим, вразуми и руководствуй. Вся твоя святая жизнь бысть зерцалом всякия добродетели. Не престани, угодниче Божий, о нас вопия ко Господу. Испроси предстательством своим у Всемилостиваго Бога нашего мир Церкви Его, под знамением креста воинствующей, согласие в вере и единомудрие, суемудрия же и расколов истребление, утверждение во благих делех, больным исцеление, печальным утешение, обиженным заступление, бедствующим помощь. Не посрами нас, к тебе с верою притекающих. Вси православнии христиане, твоими чудесы исполненнии и милостями облагодетельствованнии, исповедуют тя быти своего покровителя и заступника. Яви древния милости твоя, и ихже отцем всепомоществовал еси, не отрини и нас, чад их, стопами их к тебе шествующих. Предстояще всечестней иконе твоей, яко тебе живу сущу, припадаем и молимся: приими моления наша и вознеси их на жертвенник благоутробия Божия, да приимем тобою благодать и благовременную в нуждех наших помощь. Укрепи наше малодушие и утверди нас в вере, да несомненно уповаем получити вся благая от благосердия Владыки молитвами твоими. О, превеликий угодниче Божий! Всем нам, с верою притекающим к тебе, помози предстательством твоим ко Господу, и всех нас управи в мире и покаянии скончати живот наш и преселитися со упованием в блаженныя недра Авраамова, идеже ты радостно во трудех и подвизех ныне почиваеши, прославляя со всеми святыми Бога, в Троице славимаго, Отца и Сына и Святаго Духа, ныне и присно и во веки веков. Аминь.

Чудотворная молитва преподобному Макарию Великому

О, священная главо, преподобне отче, преблаженне авво Макарие, не забуди убогих твоих до конца, но поминай нас всегда во святых твоих и благоприятных молитвах к Богу. Помяни стадо твое, еже сам упасл еси, и не забуди посещати чад твоих. Моли за ны, отче священный, за дети твоя духовныя, яко имеяй дерзновение к Небесному Царю, не премолчи за ны ко Господу, и не презри нас, верою и любовию чтущих тя. Поминай нас недостойных у Престола Вседержителева, и не престай моляся о нас ко Христу Богу, ибо дана тебе бысть благодать за ны молитися. Не мним бо тя суща мертва, аще бо телом и преставился еси от нас, но и по смерти жив сый пребываеши. Не отступай от нас духом, сохраняя нас от стрел вражиих и всякия прелести бесовския и козней диавольских, пастырю наш добрый. Аще бо и мощей твоих рака пред очима нашима видима есть всегда, но святая твоя душа со ангельскими воинствы, со безплотными лики, с небесными силами, у Престола Вседержителева предстоящи, достойно веселится. Ведуще убо тя воистину и по смерти жива суща, тебе припадаем и тебе молимся: молися о нас Всесильному Богу, о пользе душ наших, и испроси нам время на покаяние, да невозбранно прейдем от земли на небо, от мытарств же горьких, бесов воздушных князей и от вечныя муки да избавимся, и Небеснаго Царствия наследницы да будем со всеми праведными, от века угодившими Господу нашему Иисусу Христу, Емуже подобает всякая слава, честь и поклонение, со Безначальным Его Отцем и с Пресвятым и Благим и Животворящим Его Духом, ныне и присно и во веки веков. Аминь.


Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *