Главная >> Эзотерика >> Христианство >> Православные тропари по гласам

Православные тропари по гласам

Систему гласов в молитвенных песнопениях ввел преподобный Иоанн Домаскин. Молитвенные христианские песни – тропари состоят из восьми гласов, из которых четыре – основных, и четыре – косвенных. В многовековой певческой церковной практике сложилось понятие, что глас служит образцом для всех текстов, которые относятся к данному гласу. Существует перечень самых распространенных знакомых верующим тропарей по гласам. Миряне могут ежедневно в конце вечерних и утренних молитв читать тропари для ежедневного чтения, добавляя тропари переходящих праздников, воскресные и дневные. Общие тропари позволяют молиться и другим святым, память которых чтится Церковью в этот день.

Как читать тропари ежедневные по гласам

  • В будние дни совершаются службы чинам святых. Каждый день недели посвящен определенному событию и памяти святого, а также, имеет соответствующий тропарь. В понедельник Церковь вспоминает Небесные чины бесплодные, которые занимают ведущее место в соборе святых после Богородицы. Этому событию посвящен тропарь глас 4.
  • Во вторник в тропаре глас 2 Церковь чтит память Иоанна Предтечи, в его лице Церковь прославляет всех пророков. По средам вспоминается Господняя смерть, исполняются, также, молитвенные песнопения Животворящему Кресту, так как на нем Господь притерпел за христиан смерть. Эти дни посвящены Кресту Господню и Церковь сохраняет в эти дни пост.
  • В церквях исполняется тропарь глас 1, который является самым торжественным и главным из всего восьмигласия.
  • Тропарь глас 3 по четвергам – воспоминание святых апостолов и святителя Николая чудотворца, а в его лице и всех святителей. По субботам Церковь чтит память всех святых.
  • 5 глас тропарь которого посвящен исповеданию грехов, имеет мелодичность, дающую ощущение покоя и бесконечности, исполняется по субботним службам.
  • Тропарь глас 6 является воскресной песнью по Евангелии.
  • 7 глас тропарь Преображению очень редко звучит, и поэтому, является самым скудным по количеству песнопений.
  • Тропарь глас 8 выражает веру в будущую жизнь и называется гласом восклицания, похвалы и высокой проповеди.

90% проблем человека происходит из-за отсутствия удачи, и как следствие денег и счастья. Чтобы отменить посыл о бедности, нужен сильный энергетический заряд. Денежный Ритуал позволит найти постоянный источник дохода исполнить мечту, для этого нужно взять… Читать далее…

Текст тропарей по гласам

Глас 1:
Камени запечатану от иудей и воином стерегущим Пречистое Тело Твое, воскресл если тридневный. Спасе, даруяй мирови жизнь. Сего ради силы небесныя вопияху Ти, Жизнодавче: слава воскресению Твоему, Христе, слава Царствию Твоему, слава смотрению Твоему, едине Человеколюбче.

Богородичен

Гавриилу, вещавшу Тебе Дево, радуйся,со гласом воплощашеся всех Владыка,в Тебе, Святем Кивоте,якоже рече праведный Давид:явилася еси ширшая небес,поносивши Зиждителя Твоего.Слава всельшемуся в Тя,слава прошедшему из Тебе, слава свободившему нас Рождеством Твоим.

Кондак

Воскресл еси яко Бог из гроба во славе,и мир совоскресил еси;и естество человеческое яко Бога воспевает Тя, и смерть исчезе;Адам же ликует, Владыко; Ева ныне от уз избавляема радуется, зовущи:Ты еси, Иже всем подая, Христе, воскресение.

Глас 2:

Егда снизшел еси к смерти, Животе Безсмертный, тогда ад умертвил еси блистанием Божества: егда же и умершия от преисподних воскресил еси, вся силы небесныя взываху: Жизнодавче, Христе Боже наш, слава Тебе.

Богородичен

Вся паче смысла,Вся преславная Твоя, Богородице, таинства,чистоте запечатанной, и девству храниму,Мати позналася еси неложна,Бога рождши истиннаго;Того моли спастися душам нашим.

Кондак

Воскресл еси от гроба, Всесильне Спасе,и ад видев чудо, ужасеся,и мертвии восташа;тварь же видящи срадуется Тебе,и Адам свеселится,и мир, Спасе мой, воспевает Тя присно.

Глас 3:

Да веселятся небесная, да радуются земная, яко сотвори державу мышцею Своею Господь, попра смертию смерть, первенец мертвых бысть; из чрева адова избави нас, и подаде мирови велию милость.

Богородичен

Тя Ходатайствовавшую спасение рода нашего,воспеваем, Богородице Дево:плотию бо от Тебе восприятую Сын Твой и Бог наш,Крестом восприим страсть,избави нас от тли яко Человеколюбец.

Кондак

Воскресл еси днесь из гроба, Щедре,и нас возвел еси от врат смертных;днесь Адам ликует, и радуется Ева,вкупе же и пророцы с патриархи воспевают непрестанноБожественную державу власти Твоея.

Глас 4:

Светлую воскресения проповедь от Ангела уведевша Господни ученицы и прадеднее осуждение отвергша, апостолом хвалящася глаголаху: испровержеся смерть, воскресе Христос Бог, даруяй мирови велию милость.

Богородичен

Еже от века утаенное,и Ангелом несведомое таинство,Тобою, Богородице, сущим на земли явися Бог,в неслитном соединении воплощаемь,и Крест волею нас ради восприим,Имже воскресив первозданнаго,спасе от смерти душы наша.

Кондак

Спас и Избавитель мойиз гроба, яко Бог,воскреси от уз земнородныя,и врата адова сокруши,и яко Владыка воскресе тридневен.

Глас 5:

Собезначальное Слово Отцу и Духови, от Девы рождшееся на спасение наше, воспоим, вернии, и поклонимся, яко благоволи плотию взыти на крест, и смерть претерпети, и воскресити умершия славным воскресением Своим.

Богородичен

Радуйся, двере Господня непроходимая.Радуйся, стено и покрове притекающих к Тебе.Радуйся, необуреваемое пристанище и неискусобрачная,рождшая плотию Творца Твоего и Бога, молящи не оскудевай от воспевающих,и кланяющихся рождеству Твоему.

Кондак

Ко аду, Спасе мой, сошел еси,и врата сокрушивый яко Всесилен,умерших яко Создатель совоскресил еси,и смерти жало сокрушил еси,и Адам от клятвы избавлен бысть,Человеколюбче, темже вси зовем:спаси нас, Господи.

Глас 6:

Ангельския силы на гробе Твоем и стрегущии омертвеша, и стояше Мария во гробе, ищущи Пречистаго Тела Твоего. Пленил еси ад, не искусйвся от него; сретил есй Деву, даруяй живот. Воскресый из мертвых. Господи, слава Тебе.

Богородичен

Благословенную нарекий Твою Матерь,пришел еси на страсть вольным хотением,возсияв на Кресте, взыскати хотя Адама,глаголя Ангелом:срадуйтеся Мне, яко обретеся погибшая драхма.Вся мудре устроивый, Боже наш, слава Тебе.

Кондак

Живоначальною дланиюумершия от мрачных удолийЖизнодавец воскресив всех Христос Бог,воскресение подаде человеческому роду:есть бо всех Спаситель,воскресение и живот, и Бог всех.

Глас 7:

Разрушил еси Крестом Твоим смерть, отверзл еси разбойнику рай, мироносицам плач преложил еси, и апостолом проповедати повелел еси, яко воскресл еси, Христе Боже, даруяй мирови велию милость.

Богородичен

Яко нашего воскресения сокровище,на Тя надеющияся, Всепетая,от рова и глубины прегрешений возведи;Ты бо повинныя греху спасла еси,рождши Спасение наше; яже прежде рождества Дева, и в рождестве Дева,и по рождестве паки пребываеши Дева.

Кондак

Не ктому держава смертнаявозможет держати человеки:Христос бо сниде, сокрушая и разоряя силы ея;связуемь бывает ад,пророцы согласно радуются,предста, глаголюще, Спас сущим в вере:изыдите, вернии, в воскресение.

Глас 8:

С высоты снизшел еси, Благоутробне, погребение приял еси тридневное, да нас свободиши страстей, Животе и воскресение наше. Господи, слава Тебе.

Богородичен

Иже нас ради рождейся от Девы,и распятие претерпев, Благий,испровергий смертию смерть,и воскресение явлей яко Бог,не презри, яже создал еси рукою Твоею;яви человеколюбие Твое, Милостиве,приими рождшую Тя Богородицу молящуюся за ны; и спаси, Спасе наш, люди отчаянныя.

Кондак

Воскрес из гроба, умершия воздвигл еси,и Адама воскресил еси,и Ева ликует во Твоем воскресении,и мирстии концы торжествуютеже из мертвых востанием Твоим, Многомилостиве.


Оставить комментарий

Ваш email нигде не будет показанОбязательные для заполнения поля помечены *